Multi-core microbenchmark technology (mμBT)

Multi-nuclis en sistemes en temps real: oportunitats i reptes

Institució:

Institution

Grup d´investigació:

Computer Architecture - Operating Systems (CAOS)

Investigador/s:

Francisco Javier Cazorla, Jaume Abella

Multi-core microbenchmark technology (mμBT)

Web:

https://people.ac.upc.edu/fcazorla/archives/muBT-brochure-jan2017.pdf

Descripció:

Els processadors multinucli s'estan convertint en la solució informàtica bàsica en sistemes integrats crítics. Tot i que els nuclis múltiples permeten alts nivells d'integració de programari, i per tant redueixen els costos d'adquisició de maquinari i SWaP (espai, pes i potència), el seu ús desafia les pràctiques actuals en l'anàlisi del temps.

Quan planifiquen utilitzar diversos nuclis, els professionals crítics de sistemes en temps real s'enfronten als reptes següents:
El mμBT de BSC accelera l'adopció de diversos nuclis. mμBT consisteix en un conjunt de punts de referència especialitzats a nivell d'usuari que posen una gran càrrega als recursos compartits de diversos nuclis. En executar els microbenchmarks de BSC amb la vostra aplicació de referència en anàlisi, obtindreu una mesura precisa de l'impacte que la contenció de recursos pot tenir en el comportament temporal de la vostra aplicació.

mμBT inclou un bucle de validació que funciona amb comptadors de monitorització de rendiment (PMC) per proporcionar proves que els microbenchmarks assoleixen el seu objectiu d'accentuar els diferents recursos del processador.

mμBT es pot adaptar per a un ampli conjunt de processadors multinucli. BSC també ofereix els seus més de 10 anys d'experiència en anàlisi de conflictes multinúclis per ajudar-vos a assolir els requisits de les autoritats de certificació per a l'ús de nuclis múltiples. Per a l'aviònica, BSC ofereix la seva experiència per complir les recomanacions CAST32A per identificar canals de contenció (interferències), establir configuracions de maquinari que limiten la contenció i proporcionar proves del grau d'aïllament.

La tecnologia de microbenchmark de BSC es pot utilitzar no només per al rendiment, sinó també per a l'anàlisi d'energia/potència. Les arquitectures analitzades mitjançant mμBT de BSC inclouen: la família de processadors IBM POWERX; ORACLE Niagara T2; NGMP de Cobham Gaisler; i la família AURIX TX277x.

Problema:

N/A

Solució:

N/A

Àrees d'aplicació:

N/A

Novetat:

N/A

Protecció:

N/A

Mercat objectiu:

N/A

Keywords:

Eines de rendiment

TRL: N/A

CRL: N/A

BRL: N/A

IPRL: N/A

TmRL: N/A

FRL: N/A

Més informació

Si vols saber més sobre aquest projecte no dubtis en contactar amb nosaltres

Contacta´ns